Wat hebben we gedaan?

2012

 

 

2013

2014

2015

Groeneloper 2012: Onthaaste stadswandeling langs de Rotte, ondertussen ontdek je een rijkdom aan eetbaars.
Gandhituin: Eetbare plantenwandeling gecombineerd met het bereiden van een maaltijd met guerilla oogst
Koken met Overtuiging: editie 2012: als represent van Eetbaar Rotterdam, de lokale stadsboeren als een van      de eetculturen uit   Rotterdam samengebracht tot een overtuiging. 
 
ER groeit #1: worskhop 'greensoulcity' wandeling in samenwerking met de Groene Loper 
Rotterdamse Oogstfestival: viert de rijkdom van de oogst jaarlijks op het Heemraadplein,StadBIET was er bij !
Koken met Overtuiging, editie 2013: 21 eetculturen uit Rotterdam komen samen in de Laurenskerk,  
Wilde markt, als onderdeel van het World Food Festival: in de MiniMall. De markt georiganiseerd door
 Marjan Ippel bekend van Talkin' food
Groene markt: van het Nivon. Nivon gelooft dat aandacht voor elkaar en de omgeving bijdraagt aan persoonlijke       ontwikkeling en aan een betere wereld. Dat sluit aan bij het gedachten goed van StadBIET. 
 
ER Groeit #2: workshop 'Rotterdamse Hightea van Guerillaoogst' proeven en snoepen in actie!

Agrarisch stadsjournaal afl 1 lente editie op OPENRotterdam  met o.a. een terugblik op ER Groeit de jaarlijkse  inspiratiedag van Eetbaar Rotterdam met alles over stadslandbouw. En verder de Tuin op de Pier, Dakpark en Stadsbiet.

Geluksroute010

Tijdens de GELUKSROUTE NOORD boden de dames van stadsbiet hun geluk aan door het serveren van een onverwachte Rotterdamse High Tea van guerilla-oogst.

 

 

 

Bedrijfsuitje of teammeeting Stadsdiner en stadswandeling 

Teammeeting Heymans onder begeleiding van een proeven en snoepen lunch icm een stadswandeling door het makerskwartier ZOHO als onderdeel van de Agniesebuurt in Rotterdam Noord. Een bijzonder gebied waar de klimaatsbestendige stad van de toekomst wordt heruitgevonden. 

 

• Tentoonstelling Echte Rotterdammers Wat maken we nou? ism Museum Rotterdam

Rotterdammers zien zichzelf graag als hardwerkend, direct, modern en vooral ´echt´, zagen we vorig jaar in Echte Rotterdammers – wie denken we wel dat we zijn. In dit vervolg gaan Museum Rotterdam en haar bezoekers op zoek naar wat die echte Rotterdammers maken en wat dit met onze stad doet.

 

Rotterdamse makers uit het verleden komen in hun werktuigen en producten weer tot leven. Ze sluiten aan bij de huidige trends. We zien overeenkomsten en verschillen: traditie en innovatie, vakgeheim en kennisdeling, vervuiling en duurzaamheid, noodzaak en passie. Aan werktafels kon men de volgende thema´s ontdekken: voedsel, textiel, hout & metaal en assemblage & onderhoud.

 

 

 

 
Wil je een fotoimpressie van stadsbiet ?